Biografie

NAAM:

Petra Frederika Creutzberg


GEBOORTEDATUM:

21 Oktober 1986


BEROEP:

Zangeres / Actrice / Docent


OPLEIDING:

Frank Sanders’ Akademie


STEMTYPE:

Mezzo Sopraan / Sopraan


WAS O.A. TE ZIEN IN:

“The Voice of Holland” (2012)

“Mijn leven als Theo Nijland” (Parade 2010 & Tour)

Petra studeerde in 2009 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam.


Vanaf haar 14e is zij actief bezig met theater en muziek.

Zo speelde zij o.a. bij theaterschool De Sprinkplank in verschillende voorstellingen, waaronder “10 is teveel”.


In 2005 startte zij haar opleiding aan de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam. Waar ze ook het post-academisch 4e jaar volgde.


Zij kreeg zangles van Margot Giselle en Irmgard Klerkx.
Zij volgde workshop van o.a. Frank Sanders, Doris Baaten, Lieneke le Roux, Julia Bless, Trudy de Jong, Tetske van Ossewaarde, Eddy Habbema, Theo Nijland en Porgy Franssen.

Tijdens haar opleiding speelde ze in vele studievoorstellingen waaronder haar solovoorstellingen “Tulipa”, “Britney Spears The Musical” (in Klein Carré) en “Kijk me aan als ik tegen je zing”. Voorstellingen zoals “Femmes Fatales”, in regie van Paul van Ewijk, “Sanders doet Sondheim”, in regie van Eddy Habbema, “Het is groen en het zingt”, in regie van Theo Nijland. Ze studeerde in 2009 af met “Het goudlokje Effect”, in regie van Porgy Franssen.


Professioneel was ze te zien in “Mijn leven als Theo Nijland” als één van de Shoopettes op de Parade 2010 en in verschillende theaters. Ze was te zien in “De Glorie van het Besjeshuis” in de Hermitage Amsterdam en speelde in de educatieve voorstelling Black Out op verschillende Middelbare scholen in Nederland. Tevens maakt ze deel uit van het jaarlijks terugkerende songprogramma “Floor & Friends”.


Onlangs zong Petra de backing-vocals in voor de nieuwe CD van Theo Nijland & Baby. Er hebben al een aantal try-outs plaatsgevonden, waaronder in de Roode Bioscoop in Amsterdam, op het The Haque Jazz Festival in Den Haag en op de Uitmarkt in Amsterdam. Dit krijgt een vervolg in de vorm van een ClubTour.


Petra geeft musical-lessen bij Scholen in de Kunst in Amersfoort.

Copyright: www.petracreutzberg.nl - Design: Florens Eykemans - Foto: Gina Feduzzi
HOMEHome.html
MEDIAMedia.html
BIO
NIEUWSNieuws/Nieuws.html
FOTO’SFotos/Fotos.html
CONTACTLinks_Contact.html